Järgmine samm

Pikavere lasteaed 

Pikavere Mõisakooli lasteaed asub ligi poolteist sajandit tegutsevas kauaaegsete traditsioonidega mõisakoolis.
Pikavere Mõisakooli lasteaias on kaks liitrühma: Kalli-Kalli ja Pai-Pai.

Mõisakooli ümbritseb kaunis loodus, sealhulgas veetlev mõisapark.  Mõisapargi laiaulatuslik maa-ala võimaldab läbi viia mitmekülgseid liikumis-, keskkonna- ja õuesõppe tegevusi. Läbi õuesõppe areneb lapse loogiline mõtlemine ning  laps õpib austama loodust ja inimesi enda ümber. Laps õpib väärtustama liikumist ning mõistab selle tähtsust tervisele. Õuesõppe raames on võimalik lapsel kõike käega katsuda, luua silma - käe kontaktis siduvaid teadmisi ja arusaamu maailma toimimisest. Õuesõppe eesmärk on toetada lapse varasemaid teadmisi ja luua nende vahel seoseid. 

Pikavere Mõisakooli lasteaia ja kooli koostööna võimaldatakse lastel õppida läbi eeskuju, muutudes seeläbi iseseisvamaks ja teadlikumaks. Koolieelikutele korraldatakse arendavaid huviringe nagu robotikaring ja kergejõustikutreening. Lisaks saavad koolieelikud Mõisakoolis osa võtta koolitundidest, tutvudes seeläbi koolisüsteemi ja reeglistikuga.  Osavõtt koolitundidest aitab lastel luua omavahelisi suhteid, mis teevad lasteaiast kooli astumise lihtsamaks, kuna sõbrad ja tuttavad õpetajad ootavad ees ja koolireeglidki on tuttavad ja arusaadavad. 
Pikavere Mõisakoolil ja lasteaial on oma koolilaul (välja toodud lehe allosas), mida õpetatakse juba maast madalast. Mõisakool lähtub traditsioonidest ja teeb kõik nende elushoidmiseks. Ühtlasi luuakse uusi traditsioone, tähistades erinevaid tähtpäevi ja kalendripühi. Tähistatakse Tarkusepäeva ja Vanavanematepäeva, sealhulgas emade- ja isadepäeva. Korraldatakse üheskoos spordipäevi igal aastaajal. Ärevusega oodatakse esimest adventi, millesse panustab oma osa terve kogukond. Toimuvad advendihommikud, millest võtavad osa nii kool, kui lasteaed. Mõisateritooriumil peetakse ühistalgusid kevaditi ja sügiseti. Tähtsat rolli mängib ka kevadpidu. Suvelaagrid liidavad lapsi ja loovad sõprussuhteid ka suvisel perioodil, kui lapsed kaua üksteisest eemal puhkusel aega veedavad. 



https://www.pikavere.edu.ee/demoleht/ajalugu

PIKAVERE KOOLI LAUL

                                                                                            autor: Juhan Trump

Õrna tähekese sära püüab valgustada sind,

kiirgab klassiruumi jahedusse soojust tema hing.

Saatmas kõikjal iidse majahaldja armastus ja hool,

väikest peret suures majas, see on Pikavere Kool.

Sõidad Perilast või Salust, tõrjud silmist viimast und,

tuled soo pealt, vanast talust, hämar hommikune tund.

Kuni plikast kasvab neiu, kuni poisist sirgub mees,

:,: kõnnid vihmas, sammud lumes, see on sinu koolitee.:,: